April 26, 2024

Een webshop bouwen met Webflow

Webflow biedt de mogelijkheid om een webshop op te bouwen. Helaas is deze functionaliteit in Nederland en België niet te gebruiken. Het ondersteunt namelijk niet de nummer één betalingsmogelijkheden iDeal en Bancontact. En zonder deze betalingsmogelijkheden scoor je als webshop laag in gebruiksvriendelijkheid en dat ga je merken in het aantal conversies. In dit artikel leggen we je uit hoe je op verschillende manieren toch een succesvolle webshop kan starten met Webflow in Nederland en België.

Shopify/Webflow integratie 

Wil je een aantrekkelijke Webflow website en een aantal producten verkopen? Dan is een Shopify/Webflow integratie zeer geschikt. Het geeft je de gebruiksvriendelijkheid van een goed doorontwikkeld e-commerce platform, Shopify en tegelijkertijd behoud je de design-vrijheid met Webflow. Je kunt de integratie zelf opzetten, maar er komen ook steeds meer partijen die ervoor zorgen dat je met minimale codeer kennis een geavanceerde productpagina kunt opzetten. 

Webflow website met Shopify check-out 

De Webflow/Shopify integratie is een heel mooi en vooral goed bruikbaar alternatief voor Webflow e-commerce. 

Dit zijn de grote voordelen: 

  • Gemakkelijk en snel op te zetten; 
  • Check-out gedeelte is zo te stylen dat de gebruiker niet doorheeft dat hij/zij naar een ander platform gestuurd is; 
  • Uitgebreide en makkelijk te beheren marketing opties, zoals het aanmaken van kortingcodes; 
  • Ondersteunt alle betalingsmogelijkheden. 

De integratie is te gebruiken voor de verkoop van diensten, producten en downloads (denk aan e-books). 

Lees ook: Hoe je met een Shopify en Webflow integratie een aantrekkelijke webshop maakt 

Shopify Buy Button 

Wanneer je slechts een simpele productpagina nodig hebt met een check-out, kan je het beste kiezen voor het integreren van de Shopify Buy Button. Dit zijn enkele - door ons gemaakte - Webflow websites die gebruik maken van deze functionaliteit: 

Voor deze integratie heb je het Shopify Basic abonnement nodig en uiteraard een Webflow licentie. 

Webflow en Shopyflow 

Wil je een geavanceerde productpagina met bijvoorbeeld configuratiemogelijkheden? Dan kan je een nocode tool zoals Shopyflow gebruiken. Deze hebben wij ingezet voor de vooruitstrevende energieleverancier NextEnergy, bekijk bijvoorbeeld de productpagina van de laadpaal: Zaptec Go. Je kunt hier de volgende variabelen kiezen: kleur, type bevestiging, accessoires en wel of niet met installatie. Vervolgens wordt de prijs automatisch aan deze keuzes aangepast. 

Het nadeel van deze constructie is het feit dat je drie licenties moet aanschaffen: Shopify Basic, Webflow en Shopyflow. Toch ben je al snel goedkoper uit dan wanneer je dit ‘from scratch’ laat inbouwen door een programmeur. 

iDeal overgenomen door European Payment Initiative 

Aan het begin van dit jaar (2024) werd aangekondigd dat iDeal - samen met een aantal andere betalingsproviders - is overgenomen door het European Payment Initiative (EPI). De naam iDeal zal dan verdwijnen en verder gaan onder de naam Wero. Zelf hebben wij goede hoop dat door deze aanpassing het standaard mogelijk maken van iDeal betalingen binnen Webflow hoger op de prioriteitenlijst komt te staan. Tot die tijd is echter Shopify, wat ons betreft, het perfecte alternatief! 

Realisatie van de Shopify/Webflow integratie 

Wil je een Shopify/Webflow integratie op jouw website? En kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Meer blogs