Shopify webshop

Rein Laser & Design

Reinier werkt al een aantal jaren als engineer en ontwerpt en maakt medische gereedschappen. In 2019 besloot hij om deze skills voor een eigen onderneming in te zetten, namelijk Rein Laser & Design. Hij kocht een eigen laser, snij- en graveermachine en richte zich op sfeervolle en vooral unieke interieurartikelen. Met als paradepaardje zijn met de hand gemaakte, eigen ontworpen lampen. Bij dit unieke concept hoort een bijpassend logo, huisstijl en een webshop die professionaliteit, kennis en vooral sfeer uitstraalt! ↓

Wat hebben wij gedaan?
Bekijk de website

Naast het ontwerpen en het maken van de interieurartikelen was Reinier de eerste tijd met name druk met het bouwen van zijn webshop. De producten moesten gekocht kunnen worden en zijn shop aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen. Dit was gelukt.

Mensen konden bestellen en hij bemachtigde het "veilig kopen keurmerk". Toch was Reinier niet trots op zijn webshop. Het functioneerde, maar de looks en functionaliteiten lieten te wensen over. Met een gratis thema van WooCommerce loop je tegen veel beperkingen aan. En een aanpassing doorvoeren kost tijd, veel tijd.

Rommelig geheel

Reinier was druk met het opzetten van een onderneming en een tijdelijk logo was zo gemaakt. De kleuren van de webshop koos hij op basis van smaak. Alles stond, maar het was een rommelig geheel. Het straalde niet de potentie en professionaliteit uit die producten van Reinier wel hadden.

Een nieuwe Shopify webshop

Werk aan de winkel! Allereerst, de shop. Wat is nou de juiste software om mee te werken? WooCommerce heeft zijn bestaan bewezen, maar wordt vaak aangemerkt als ingewikkeld en onnodig traag. Een ander bekend platform is Magento, maar voor een relatief kleine onderneming zijn de mogelijkheden te veel en de onderhoudskosten te hoog. Dan heb je nog Lightspeed en Shopify. Twee vergelijkbare systemen. Factoren als prijs en ervaringen van anderen waren doorslaggevend. Shopify paste het beste bij Rein Laser & Design.

Mijn nieuwe shop is gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk voor de klant. Het is super makkelijk om een product te bekijken en vervolgens te bestellen. Daarnaast is het beheren van de shop heel eenvoudig. Nu kan ik mij gaan richten op ondernemen, in plaats van uren bezig zijn met het uitzoeken van een kleine aanpassing.

Focus op de lampen van Rein

Reinier kan met zijn laser, snij- en graveermachine alles maken. Toch richt hij zich met name op lampen. Een sfeervolle lamp vrolijkt een ruimte op en is een dominant element in het interieur. Mensen vinden het tof om unieke verlichting te hebben.

De lampen van Rein hebben een prominente plek gekregen binnen de shop. Ze staan te pronken in de header op de homepagina, zijn de eerste categorie in het menu en stralen in het "uitgelichte producten" element.

Uitgelicht Shopify blok
Uitgelicht Shopify blok

Huisstijl en logo

Wat is een volledig nieuwe shop zonder nieuw jasje? Rein Laser & Design heeft nu een logo wat goed bij de identiteit van het bedrijf past. Clean, stoer en uniek.

Tegenover de stoere, harde kleur zwart staan pastelkleuren die de rest van de webshop accentueren. Thuis is een plek wat veilig moet voelen en daarmee altijd een bepaalde zachtheid met zich meebrengt.

Deze combinatie van kleuren past bij Rein Laser & Design. Zijn lampen passen in een zakelijk interieur, maar gedijen ook prima in landelijke sferen.

De branding van Rein Laser & Design

Productteksten

Goede productafbeeldingen geven de hele shop sfeer, stralen professionaliteit uit en overtuigen de potentiële koper om op het "bestel nu" knopje te klikken. Toch zijn goede, aantrekkelijke productteksten minstens zo belangrijk. Deze schrijven we echt niet alleen voor Google. Een goede producttekst omschrijft het product op een eigen authentieke manier en geeft tegelijkertijd de praktische informatie waar een klant naar op zoek is.

Alle producten hebben een nieuwe omschrijving gekregen en de lampen hebben allemaal een eigen naam die past bij hun karakter. Bekijk bijvoorbeeld deze sfeervolle afbeelding van de grootste lamp in het assortiment "Dome". Lees vervolgens de omschrijving en je wil deze lamp toch hebben?

Met deze stoere, houten lamp heeft jouw interieur een uniek element te pakken. Met één druk op de (licht)knop ben je helemaal klaar voor een gezellig diner. Voeg daar een aantal kaarsen aan toe en je bent romantisch aan het dineren aan je grote eettafel. Geen gedoe, the Dome got you covered.

Een duurzame oplossing voor Reinier

De Shopify webshop hebben wij voor Reinier gebouwd en de nieuwe stijl consistent doorgevoerd. De shop is af en alles functioneert. Dit betekent dat Reinier vanaf nu volledig eigenaar is van zijn webshop.

Natuurlijk zijn wij altijd bereikbaar voor vragen of advies, maar Reinier kan eerst zelfstandig verder met het uitbouwen van zijn toffe bedrijf!