Energieleverancier

NextEnergy

Een Webflow website die snel opgeleverd kon worden was de eis van NextEnergy. Binnen zes weken leverden we zowel fase 1 als fase 2 op en kon het bedrijf echt los!

Wat hebben wij gedaan?
Bekijk de website

NextEnergy bestaat uit een groep ambitieuze ondernemers die in razendsnel tempo zichzelf hebben geprofileerd als energieleverancier. Wat begon als een idee is al snel uitgegroeid tot een functionerend bedrijf. De grootste (online) uitdaging? Mensen bekend maken met het concept en overtuigen waarom deze manier van energie leveren en verbruiken "the way to go" is.

Webflow website is een eis

Een website laten bouwen kan met veel verschillende systemen en bijvoorbeeld Wordpress is nog altijd één van de bekendste. Na uitgebreide research online en het uitvragen van ervaringen van anderen kwam NextEnergy bij Webflow uit, omdat een Webflow website:

  • snel is en bekend staat om hoge prestaties;
  • alle flexibiliteit geeft die je nodig hebt om je concept uit te leggen;
  • efficiënt gebouwd wordt zonder compromissen in design.

Naast Webflow als systeem was ook snelheid in de oplevering van de website zeer gewenst. NextEnergy stond namelijk al in de startblokken om mensen te gaan bedienen van energie tegen dynamische prijzen.

Twee fases

Om snelheid te garanderen werd de Webflow website in twee fases opgeleverd; een pre-order fase en de echte lancering. In de eerste fase zouden wij alleen een landingspagina bouwen, zodat mensen in ieder geval de benodigde informatie konden vinden, zich konden inschrijven voor de wachtlijst en een thuisbatterij konden pre-ordenen. Dit bleek echter niet genoeg om het unieke verhaal en concept van NextEnergy echt goed neer te zetten. We gingen aan de slag met illustraties en meerdere landingspagina's. Na een korte periode van intensieve samenwerking kon fase 1 gelanceerd worden! Kort daarna begonnen we aan fase 2.

Een spannender moment, want na de lancering van fase 2 konden mensen zich daadwerkelijk aanmelden en energie gaan afnemen. Niet alleen op het gebied van web-design en ontwikkeling was er veel werk aan de winkel, ook de volgende taken moesten opgepakt worden:

  • E-mail-automations (Mailchimp & Mandrill)
  • Ontwerp e-mailtemplates
  • Briefpapier
  • Tekstschrijven

Makkelijk & snel bereikbaar

Daarnaast was het zeer belangrijk dat (nieuwe) klanten zich gehoord voelden en gemakkelijk vragen konden stellen. Daarvoor ontwikkelden we een toegankelijke klantenservice pagina met meerdere manieren om op een laagdrempelige manier contact te krijgen en antwoord te geven op veelgestelde vragen.

Webflow klantenservice pagina
Toegankelijke klantenservice pagina

Binnen zes weken een doorontwikkelde Webflow website

Het project met NextEnergy startte direct in een stroomversnelling. Alle systemen stonden in de startblokken. Alleen de website moest nog van de grond komen. Binnen zes weken hadden wij zowel fase 1 als fase 2 afgerond. Dit dankzij een zeer intensieve en efficiënte samenwerking.

Ik was verbaasd over de expertise en adviesrol die Market Your Brand heeft gespeeld bij de start van het project, en de snelheid en kwaliteit in opleveren kort daarna. Zowel Germen als Marlies waren altijd beschikbaar en hebben echt een meerwaarde betekent in de opzet van NextEnergy. Ik ben zeker van plan om in de toekomst opnieuw met hen samen te werken. Bedankt voor het knappe werk!

De website draagt de unieke sellingpoints van NextEnergy op een visuele manier uit en alles is ingericht om het aanmeldproces voor (potentiële) klanten zo makkelijk mogelijk te maken.

Webflow optimalisaties voor mobiel

Uiteraard is er in de ontwikkeling rekening gehouden met de toegankelijkheid op verschillende apparaten. In Webflow heb je het responsive maken van een website volledig in eigen hand. Slordigheden strijk je gemakkelijk glad en zo garandeer je een optimale gebruikerservaring op alle apparaten.