Blogwebsite

Hooves around the world

Sanne deelt haar avonturen, ervaringen en kennis op haar blog Hooves Around the World. Een heel gaaf blog wat verstopt zat in een onoverzichtelijke, lastig te beheren website. De stoere huisstijl kwam totaal niet tot zijn recht en nog belangrijker, bezoekers konden niet makkelijk hun weg vinden binnen het blog. Een makkelijk te beheren Webflow website bood uitkomst voor de verhalen van Sanne ↓

Wat hebben wij gedaan?
Bekijk de website

Sanne is altijd onderweg, op zoek naar de mooiste plekken ter wereld om te ontdekken vanaf een paardenrug. Van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Mexico tot Oostenrijk, Zwitserland en Terschelling. De prachtige foto’s en video’s van Sanne bewijzen dat ze er geweest is. Met name voor paardenliefhebbers het absolute droomleven!

Toch is het af en toe ook zwaar en vereist deze levensstijl veel kennis en ervaring. Sanne besloot om haar kennis, ervaringen en avonturen te delen met de wereld door middel van een blog. Daarnaast deelt ze al haar prachtige, jaloersmakende beeldmateriaal op haar snelgroeiende Instagramaccount: @hoovesaroundtheworld.  

Ik kwam altijd thuis in Nederland met gemengde gevoelens. Blij om mijn vertrouwde mensen (en paarden) weer om mij heen te hebben, maar met een groot gevoel van heimwee naar de avonturen die achter mij liggen. Dankzij mijn blog herleef ik alle avonturen opnieuw en inspireer ik (paarden)mensen om de stap te zetten. Dat maakt de overgang van het buitenland naar thuiskomen een stuk minder zwaar!
Sanne in Zuid-Afrika

Te veel tijd kwijt aan een Wordpress website

Sanne ging aan de slag met het overweldigende aantal taken die uitgevoerd moeten worden als je net een bedrijf start. Het (laten) maken van een logo, huisstijl, opzetten van het Instagram account en natuurlijk het neerzetten van de website.

Via Wordpress zette ze na uren van investeren een blogwebsite neer. Alles stond, het functioneerde maar trots was Sanne niet. De website was een rommel, het blogoverzicht onduidelijk en haar stoere huisstijl kwam niet goed uit de verf.

SEO optimalisatie

In eerste instantie schakelde Sanne ons in om te helpen met Search Engine Optimization. Het optimaliseren van haar voormalige website was echter te vergelijken met het opknappen van een hele oude auto. Hij rijdt wel weer, maar zit niet goed in elkaar waardoor investeren zonde van het geld is.

Webflow blogwebsite

Samen besloten we om voor een nieuwe blogwebsite in Webflow te gaan, waar Sanne jaren mee vooruit kan en trots aan potentiële samenwerkingspartners kan laten zien. Pak je het bloggen serieus aan, dan kan je er zeker geld mee verdienen!

Iedere minuut van mijn vrije tijd zat in het neerzetten van mijn website. Met de kleinste aanpassingen was ik uren bezig. Tijd voor het daadwerkelijk schrijven had ik niet. Met mijn nieuwe Webflow website hoef ik echt alleen maar bezig te zijn met het creëren van nieuwe content. Ik ben super blij met deze nieuwe focus.

Een duidelijk en aantrekkelijk blogoverzicht

Het is voor Sanne haar blog belangrijk dat haar bezoekers geïnspireerd raken om een blog aan te klikken. Maar hoe doe je dat?

Met aantrekkelijk beeldmateriaal en duidelijke titels in grote cards. Daarnaast geeft het label aan over welk land het blog gaat. Op het moment dat Sanne haar blog groter doorgroeit, kan hier gemakkelijk filtering per land aan toegevoegd worden.

Haar website bevat een blogoverzicht met alle bestemmingen en een blogoverzicht met advies en informatie over het werken met en het rijden van paarden in het buitenland.

Blogoverzicht van de Webflow blogwebsite
Het blogoverzicht van hooves around the world

Animaties

De verschillende animaties maken de website dynamisch. Het draaiende kompas past bij de levensstijl van Sanne en de verschillende effecten geeft het geheel een moderne en vrolijke touch.

Vindbaarheid in Google

Alle technische aspecten voor het optimaliseren van Google hebben wij doorgevoerd en aangemaakt (zoals het uploaden van de sitemap en het aanmaken van een Google Search Console account).

Daarnaast hebben wij geholpen met het invoeren van de meta descripties en de browser titels. Overige SEO taken zitten met name in de content. Gewapend met een SEO checklist kan Sanne nu zelf aan de slag om die felbegeerde eerste pagina van Google te bemachtigen met haar inspirerende blogs!