Webshop

Boekenwinkel van Lot Beukers

Het vierde boek van Lot stond in de startblokken om gelanceerd te worden. Het wachten was nog op de drukker. Deze "wachtperiode" hebben wij gebruikt om een nieuwe, unieke webshop voor Lot te realiseren. Een online representatie van Lot. Stoer, toegankelijk en herkenbaar. Belangrijke kernwaarden, want Lot is voor veel mensen al lange tijd een grote inspiratie. Dankzij de (kook)boeken van Lot vinden mensen plezier terug in eten, ondanks dat ze een aantal kilo's willen kwijtraken. Eten met een schuldgevoel is niet nodig, evenals het leven op karige crackers, aldus Lot. Belangrijke informatie wat ook online zo goed mogelijk gedeeld moet worden!

Wat hebben wij gedaan?
Bekijk de website

Tijdens het eerste contact met Lot stond het nieuwste boek, Bunkeren met Beukers al in de startblokken. Het wachten was op de drukker. Ondertussen nam Lot contact met ons op voor het uitvoeren van marketingactiviteiten. De huidige website van Lot was qua informatie echter minimaal. En ook de looks konden wel een upgrade gebruiken. Het eerlijke antwoord volgde, adverteren voor een website die niet de tools heeft om een nieuwe doelgroep aan te spreken is zonde van het geld.

Akkoord voor het bouwen van een nieuwe webshop

Vervolgens besloten we om samen een nieuwe website/webshop te gaan bouwen voor de boeken van Lot. Samen inderdaad, want Lot en Else moesten in rap tempo alle informatie en achtergrondinformatie aanleveren terwijl wij zorgden voor een design en later natuurlijk de realisatie. Dit allemaal voor de lancering van het nieuwste boek, Bunkeren met Beukers.

Waarom een nieuwe webshop nodig was

De huidige website van Lot was erg minimaal qua informatie. Het bestellen van boeken ging prima en dat was het belangrijkste. De bestelfunctie was ook het enige wat de trouwe volgers van Lot op Instagram nodig hadden. De (kook)boeken van Lot hadden zich allang bewezen op dat platform.

Voor een nieuwe doelgroep, die Lot nog niet kenden of volgden werd het een stuk lastiger. Wat is het verschil tussen de boeken? En is dit niet een zoveelste 'lowcal" kook/bakboek wat beweert de beste te zijn? Op Instagram had Lot standaard antwoorden klaar staan voor deze vragen. Maar de mensen die geen persoonlijk berichtje sturen met deze vragen, haakten af.

Lot had standaard antwoorden opgeslagen in Instagram om de meest gestelde vragen direct te beantwoorden. Dankzij de veelgestelde vragen en de inkijkexemplaren op de nieuwe website hoeft dat niet meer. En dat scheelt Lot veel tijd!
Een voorbeeld van de creaties van Lot

Waar de webshop aan moest voldoen

Een nieuwe webshop met zo'n strakke deadline ga je alleen bouwen als het een grote verbetering is ten opzichte van wat er al staat. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Waar de nieuwe webshop de oude in moest overtreffen was:

  • Unieke en aantrekkelijke look;
  • Makkelijk te beheren voor Lot en Else;
  • Gebruiksvriendelijk op mobiel (84% van het verkeer komt vanuit mobiel);
  • Veelgestelde vragen gedeelte;
  • Inkijkexemplaren van de boeken;

Wat de nieuwe webshop moest overnemen vanuit de oude was: 

  • Koppeling met eigen Payment server;
  • Koppeling met drukkerij voor het verzenden van de pakketten.

Een spannend project met duidelijke richtlijnen, een strakke deadline en een uiteindelijk resultaat om trots op te zijn! Samen met Lot en Else is er gestreden om alles op tijd af te krijgen. Input kregen we altijd binnen een uur, maar meestal binnen een minuut.

Samen met Lot en Else hebben we gestreden om alles op tijd af te krijgen. Al een aantal dagen vóór de lancering, want een nieuwe webshop komt altijd met opstartproblemen en die wil je ondervangen voordat er een hele hoos van bestellingen aankomt.

De detailpagina's van de boeken

Lot heeft vier boeken en een special geschreven: Bakken met Beukers, Bikken met Beukers, Bunkeren met Beukers, De Bijbel van Beukers en Beuker's Beachclub. De detailpagina's van de boeken moet de potentiële koper direct aanspreken. De pagina's zijn daarom visueel aantrekkelijk en gemaakt op de meest prangende vraag: "Wat is het verschil" wordt direct antwoord gegeven in de veelgestelde vragen sectie:

Webflow website met shopify integratie
Veelgestelde vragen sectie op boek detailpagina

Verder willen mensen altijd heel graag even kijken en niet kopen. Inkijkexemplaren van de verschillende boeken was een veelgevraagde functie. Van alle boeken kan je nu een aantal bladzijdes zien, zodat mensen even kunnen gluren.

Een sneak peek van het boek Bakken met Beukers

Koppeling Shopify en Webflow

Voor websites gebruiken wij met veel plezier het systeem Webflow en voor webshops Shopify. Voor de webshop van Lot hebben we deze systemen gecombineerd! Een Webflow webshop met een Shopify Lite integratie. Zo heb je de looks van een Webflow website en de functionaliteiten van een Shopify webshop. Beide zijn hele gebruiksvriendelijke systemen en voor Lot en Else een verademing ten opzichte van Wordpress.

Review Lot en Else

Na oplevering van het project mochten we onderstaande review van Lot en Else in ontvangst nemen inclusief de belofte om nog meer projecten samen op te pakken. We zijn ontzettend blij met de kans die we gekregen hebben en dan nog zo'n review krijgen, is wel echt een cadeautje!

Door de aanpak en gedrevenheid van Marlies en Germen vertrouw ik ik hen volledig. Dit is iets wat ik heel belangrijk vind. Ik kon dan ook zonder blikken of blozen akkoord geven toen Marlies mij belde en meldde dat mijn website helaas niet optimaal was voor online adverteren, waardoor zij het liefst graag de hele website onder handen zou nemen met Germen.

Dit bleek een groter project dan gedacht. Niet alleen de gehele website moest opnieuw gebouwd worden, maar ook de techniek die eraan gekoppeld zat met de drukkerij waar mijn boeken vandaan komen. Dit heeft hen veel extra tijd en uitzoekwerk gekost, maar nooit hebben zij moeilijk gedaan of laten weten dat het lastig was. Opnieuw tonen zij zoveel enthousiasme en professionaliteit. Echt super!

In alles zijn ze ontzettend transparant en overzichtelijk. Je weet bij hen waar je aan toe bent. Tevens staan ze altijd voor je klaar voor vragen en hulp. Het kon dan ook niet anders dan dat het eindproduct geweldig is geworden! Ik ben Market Your Brand, oftewel Marlies en Germen, onwijs dankbaar voor alles.